hverdagslykke

fredag 15. januar 2016

Tova votter

Når gradestokken kryper langt under null er det vel ingen ting som er bedre, når man skal ut i kulda, enn gode, varme ullvotter. 
Denne vinteren har jeg strikket en haug med slike. 
Det finnes et supert gratis mønster hos Sandnes, på tova votter med Mariusmønster. 
Mønsteret finnes her:
De vottene jeg har strikket denne gangen tar utgangspunkt i mariusvottene, like mange masker, men med et fint bladmønster. 
De blå vottene er strikket med alafosslopi, Islandsk garn, og tovet på 40 grader i vaskemaskin (jeg bruker vanlig vaskemiddel for farget tøy). De hvite vottene er strikket i ullrikka fra Nille, tovet i tørketrommel.


5 kommentarer:

 1. Så flotte! Jeg har prøvd meg på de tovede vottene fra Sandnes, men de blir så trange selv før de tovede - at de blir helt ubrukelige. Har du fulgt oppskriften slavisk, eller har du lagt til noen masker ekstra mellom kryssene?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ann Helen. Jeg strikker helt etter mønsteret. :-) kanskje du strikker litt stramt? Gå opp en pinnestørrelse, kanskje det hjelper? 😊

   Slett
 2. Selv før jeg tover dem, skulle det stå. Hehe. :P

  SvarSlett
 3. Hei, liker veldig godt vottene du viser her. Desverre finnst linken/sida på Sandnes garn ikke lenger. Er det mulig at du legger den ut her? Har en god del Alafoss lopi igjen og vil gjerne prøve meg på dine votter :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Beklager. Så ikke meldingen din før nå.
   Her er fungerende link til Sandnes sine mariusvotter.
   http://www.sandnesgarn.no/media/publicfiles/900-kit_93__Marius-tova-votter-voksen.pdf

   Slett