hverdagslykke

mandag 11. juli 2016

Den fantastiske reisen - del 6
Hilsen fra 'happy campers' i Italia. 
Vi kom fram!!!

Ja, tenk så fantastisk og helt utrolig! Vi har kommet fram til vårt endelige mål for reisen, Garda, province of Verona, Italia. 

Siden forrige reisebrev har det hendt en hel masse. 

Som dere vet strevde vi med å få tak i deler til den røde bussen. 
Delene som ble bestilt var feil, passet ikke og det var litt speåkproblemer... 


Men etter å ha vært på klespa kulelager-butikk fikk vi vite om et verksted/bedrift der de kunne sveise, dreie og lage deler. Det var et fantastisk sted midt i Linz industriområde. Vi kom inn, Jarle viste dem spacer som skulle dreies og stabstaget til bønna som var knekt. De viste tommel opp. Det var bare å sette igang å sveise og dreie. Så ble det deler. Trommelen som var bestilt til den røde bussen var heldigvis riktig og passet perfekt. Intens skruing. 
Vi kaster oss en siste gang i den herlige sjøen og sier tusen takk for oss til en personlig og hyggelig campingplass. Nå bærer det avsted og vi er på veien i to dager. Det er meningen at vi skal nå alpene og grenseovergangen til Italia før natta. Men vi må stoppe litt før for å sove.  Det blir stopp på en trailerstopp for å sove om natta. Så er vi på veien igjen. 


Det er nydelig, vakker, flott natur. Og jo nærmere vi kommer alpene jo mer storslått blir det. 
Her er det storslåtte fjell og grønne daler, flotte borger og slott på fjelltopper og i dalsider. 

Vi krysser grensa til Italia i strålende vær. Det blir varmere og varmere jo lenger vi kommer. 
Vi tar en stopp i vakre val gardena, drikker kaffe og nyter at vi faktisk har kommet helt til Italia!!

Så ruller vi videre sørover. Det blir en utrolig varm dag på veien. 
Når man kjører gammel luftkjølt bil sier det seg selv at bilen blir ganske så varm i varmen. 


Det blir mange mange stopp for å avkjøle motorer biler og folk. Å stå i kø i 35 varmegrader, en times tid eller to (?), i en gammel folkevognbuss uten aircondition, på vei inn til Garda, sammen med 1000-vis av andre fra Italia og hele Europa, kan få selv den kraftigste til å bli kokt...


Det første vi gjør når vi kommer fram er å kaste oss i vannet. 

Herlige, deilige, fantastiske gardasjøen!! Aldri har det vært så deilig å bade . Mellom Bardolino og Garda by ligger det mange campingplasser, og vi bestemmer oss for at vi vil campe her. Det passer perfekt. Her kan vi bade, spise is og pizza, kose oss og slappe av. 
Samtidig er det bare 30 minutter unna flyplassen. Det er fint, for søndag, tidlig om morgenen, må vi si hadet til Camilla og Edvin som tar flyet hjem til Norge. 
Tusen takk for at dere var med på ferie!! 

Vi bestemmer oss for å bli noen dager på 'camping Serenella. 'Nå skal vi bare nyte Italia. Tenk at de to gamle bilene har fraktet oss på kryss og tvers gjennom Europa og helt til italia!!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar