hverdagslykke

torsdag 26. mai 2016

Veskekort og hjemmesydd handleveske

Jeg har blitt så inspirert i det siste til å lage kort og papir-saker. Fant oppskrift på dette veskekortet på scrappiness-bloggen og bare MÅTTE prøve å lage et selv. Utrolig artig kort. Ja, mønsterpapiret og motivet jeg har brukt er mine egne, gamle 3ndypapir-design. :-)

Det har også blitt tid til å sy litt. Nesten hvert år har jeg sydd en veske / handlenett til min mors bursdag 26. Mai, med bilde av barnebarna hennes. Hun er alltid kry av disse veskene og har brukt dem til de er nesten brukt opp. Man kan si det er en nyttig flerbruks-gave .... Hun kan både bære ting i veska og skryte av barnebarna til alle som vil høre .... :-D
I år ble det et enkelt handlenett sydd av en brikke / kjøkkenhåndkle fra åhlens. Bildet er satt inni en plastlomme jeg har sydd på. Tre hekla blomster til pynt. 

onsdag 25. mai 2016

Hvordan kan jeg bestille eteriske oljer? Trinn for trinn hvordan du bestiller ditt YL Premium Starter Kit


Interessen for eteriske oljer har økt utrolig mye siste tiden. Mange vil gjerne bytte ut kjemikalier vi bruker i hverdagen med naturlige eteriske oljer. Mange finner også stor hjelp og nytte for daglige plager som hodepine, søvnproblemer, muskelsmerter, hudproblemer, mageproblemer og annet. Eteriske oljer er en naturlig måte å gjøre hverdagen litt enklere og bedre. 
Young Living essential oils er den eneste aktøren på markedet med 20 års erfaring, en helt egen kvalitetsgaranti der de kan dokumentere at de eier alle gårdene der plantene kommer fra og produksjonslinjen og garantere at alt foregår uten bruk av toxiner, giftstoffer og kjemikalier. Alle oljene er av terapeutisk grad og er 100% rene, eteriske oljer. Dette er viktig for at oljene skal virke og være gode for helsa og miljøet rundt oss. 

Mange spør: må jeg bli medlem for å få kjøpt et 'premium starter kit'?
Hvis du vil ha utbytte av mest mulig prosentavslag i prisen er det smart å bli 'wholesale member'. Ikke få panikk! Du vil ikke motta uønskede produkter eller noe du ikke selv bestiller!! Du vil heller ikke være forpliktet til å kjøpe eller bestille noe mer fra Young Living dersom du ikke ønsker det.  
Young Living er et MLM (multi level marketing organisation) ikke et pyramidespill. Når du registrerer deg som medlem er du ikke forpliktet til noe, medlemskapet er gratis og etter å ha bestilt ditt Premium Starter Kit er du ikke forpliktet til å kjøpe eller selge noe som helst hvis du ikke ønsker det. Men hvis du ønsker å handle vil du få en vidunderlig prisreduksjon på 24%. 
Instruksjon til hvordan du registrerer deg som medlem og bestiller Premium Starter Kit:
Trykk på linken eller lim den inn i nettleseren din. 

https://www.youngliving.com/vo/#/signup/start?sponsorid=3789556&enrollerid=3789556

1. Velg type medlemskap: "Member".

2. Pass på at Sponsor ID/Enroller ID feltene er fylt inn med nummer  3789556  og Gudrun Loennecken (hvis det ikke står der allerede fyller du det inn)

3. Velg land og språk

4. Fyll inn personlig informasjon (adresse, email, telefonnummer)

5. Velg et brukernavn, passord for login og pinkode (skriv det ned, du kan få bruk for det senere i innloggingsprosessen)

6. Fyll inn om du er privat kunde eller bedriftskunde

7. Kryss av for "agree with Young Living terms"

8. Jeg anbefaler at du velger europeisk premium starter kit med EU-plug ( det mest populære kitet med 11 oljer og diffuser, Ekstra mini-flasker, eksempler du kan dele med venner og to portioner NingXia Red energijuice )

9. Du kan velge å spare enda mer ved å melde deg på 'Essential Rewards program' og bli distributør (dette er ikke nødvendig, og hvis du får lyst til å endre dette senere er det fullt mulig!)

10. Velg 'Enrollment Checkout'. Nå kan du legge flere produkter i handlevognen hvis du ønsker det. 

11. Velg shipping-metode og fyll inn betalingsinformasjon. 

12. Sjekk bestillingen din og pass på å velge 'ACTIVATE AND PLACE ORDER'. 
 
Håper du vil finne stor glede og nytte av de eteriske oljene i hverdagen. 
Kontakt meg gjerne om det er noe du lurer på eller om du trenger hjelp eller veiledning til din bestilling. 
gudrun.loennecken@icloud.com
Dersom du ønsker å lære mer finnes det mye informasjon om eteriske oljer i hverdagen og kanskje svar på endel av dine spørsmål på dette online-eventet. Send meg en melding så legger jeg deg til i gruppen! 

tirsdag 24. mai 2016

God vår og god mat.

God vår! Endelig ga regnet seg og kvelden bød på en nydelig, vakker solnedgang. 
Jeg kan by på to super-duper enkle og gode oppskrifter idag. :-)
Dagen kan gjerne starte med en deilig oppkvikkende juice full av antioksidanter og C- vitaminer:
Ningxia red er en rød 'energidrikk' lagd av utrolig antioksidant-rike bær. Beskytter og hjelper cellene i kroppen gjennom dagen. 

Kjapp, sunn, levende hverdagsmat på en mandag:
Grønnsakwok:
1/2 aubergine
1 løk
1/2 squash
250 g aspargesbønner
1 purre
1 broccoli
2 dl spiret hvete ( eller andre spirer )
2 ss hampefrø
2 dl kokte quinoafrø eller kokte nudler. 
1 dl hoisin saus
2ss olje

Kutt opp grønnsakene og stek dem slik:

Varm olje i panna og start med løk og aubergine. Tilsett squash, purre, broccoli og aspargesbønner. Tilsett kokt quinoa/ nudler og hoisinsaus. Strø over spirer og hampefrø rett før servering. 

mandag 23. mai 2016

Dilla på kort :)


Fikk plutselig litt dilla på å lage kort. Det er jo så kjekt å ha noen hjemmelagde kort på lager. 
:)

lørdag 21. mai 2016

Kort til fine anledninger


Det er alltid koselig å ha med seg et hjemmelagd kort når noe eller noen skal feires. 
Her er to av mine siste kort, et flaske-kort og et bursdagskort. 

Ellers vil jeg benytte sjansen til å invitere deg som er innom til et flott Facebook-event om eteriske oljer i hverdagen. Send meg en melding så legger jeg deg til den lukkede Facebook-gruppa. 

torsdag 19. mai 2016

JuceInspirasjon


God dag venner, matinteresserte, juicere, hobbyfolk, eterisk-olje-fans og alle som kikker innom. 
Dagens kuleste nyhet:
Jeg har laget en e-bok for alle som har lyst på noen enkle, gode og supersunne juiceoppskrifter. Kanskje noen har blitt inspirert etter den lille 3-dagers kuren?
Mer inspirasjon finner du i mitt lille hefte her på lulu. Kan lastes ned som PDF. Det har vært en nydelig laaaaang helg, det har vært fridager og nasjonaldag og vår og et nydelig vær her i Oslo. Idag er det litt grått men dagen startet med solskinn bak et sitrusskall. :) en skikkelig oppkvikker som er utrolig god for kroppen. Grapefrukt inneholder masse C-vitamin og bitterstoffene i frukten er utrolig bra for å få igang forbrenningen. 

Er du interessert i eteriske oljer så finnes det en superfin eterisk grapefrukt olje. Kontakt meg gjerne om du er interessert. 

Ha en fortsatt herlig uke!


onsdag 11. mai 2016

Juicedag2

God kveld til dere som henger med på 3-dagers juicing-prosjektet. 
Håper dere har hatt en god og fin dag. 
For deg som vil vite mer om 3dagers juicekuren finner du masse info og oppskrifter her:
Bare en kort, liten post fra meg idag med en liten favoritt-oppskrift. :-) 
Mine egne favorittjuicer er stort sett ganske enkle og inneholder ikke så mange ulike frukter og grønnsaker i samme juice. Jeg liker litt rene smaker, og lager heller to forskjellige juicer enn å blande alt i en. Men heldigvis kan alle blande grønnsaker og frukter helt etter egen smak og lage juice i blender eller juicepresse, så det er bare å finne sine egne favoritter. 

Grønn avocado-glede
1 avocado 
Saften av 1 lime
1 eple
1,5 dl vann
Bland alt i blender. :-)

Litt framsnakking av avokadoen:

Avocado øker opptaket av næringsstoffer

Avocado inneholder lite karbohydrater, men mye fiber, noe som gjør at avocado gir et stabilt blodsukker og metter godt.

Som i oliven og olivenolje, er det mye enumettet og flerumettet fett i avocado. Dette fettet har vist seg å være spesielt gunstig for helsa, blant annet ved å redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer og senke dårlig kolesterol. 

Fettet i avocado er ikke bare sunt i seg selv, men øker faktisk opptaket av antioksidanter fra maten. 

I tillegg til at avocado øker opptaket av antioksidanter fra andre grønnsaker, får du også rikelig med karotenoider, altså antiokisdanter, fra selve avocadoen.

Avocado er også en god kilde til A, B, C, K og E-vitaminer i tilleg til at den inneholder mye fiber og gode planteproteiner. 


tirsdag 10. mai 2016

Juicedag1

3-2-1 da er juicedagen igang, og jeg tenkte å dele litt mer juiceinspirasjon for de av dere som har lyst til å være med meg på denne 3-dagers reboot juice-kuren. Du kan lese mer om juicing og få mange juiceoppskrifter i gårsdagens post her: http://gudruns-blog.blogspot.no/2016/05/ren-reboot-3-dagers-juice-diett.html?m=1   så idag deler jeg bare litt oppmuntring og inspirasjon. :-)
Min frokost var oransj idag. Herlig oppkvikkende og frisk fruktjuice. 

Oransj frokostjuice:
Til 2 portioner:
1 rosa grapefrukt
2 gul mango
15 jordbær
Kjøres til en kremet smoothie i blender. 
☀️
Her er en rød juiceinspirasjon til juicepressa også: 


Sola skinner, det er skikkelig varmt i været og det er godt å være utendørs her på Østlandet idag. Da er det også viktig å fylle på med mye vann. Jeg har lagd en mugge med knuste isbiter, lime og vann. Forfriskende og god smak. Jeg syns det er lettere å drikke nok når vannet har litt smak, for eksempel lime, sitron eller ingefær. 

Jeg skal også slå et lite slag for BRENNESLE som er en fantastisk næringsrik, nyttig og rensende urt. De fleste av oss har nok et anstrengt forhold til denne ugressplanten, men nærmere "supermat" rett utenfor stuedøra kommer man ikke. 😊 du kan lese mer om fortreffeligheten ved brennesle på urtekilden.no eller her: http://www.familieoghelse.no/helsebringende-mat/gronnsaker/brennelses-helsenbringende-egenskape

Jeg tar et par kopper brenneslete for å få renset kroppen skikkelig. 

Her er litt mer juiceinspirasjon funnet på Pinterest, som jeg tenkte kunne være artig å dele her idag. 
Lykke til med juicedagen! 


mandag 9. mai 2016

Ren reboot. 3-dagers juice-diett

Det er mandag, det er ny uke, det er vår, det er nye muligheter. Så hvorfor ikke starte akkurat idag.... 
Etter et år med kjøkkenbenken full av medisiner og en kropp full av gift og kjemikalier føler jeg for å rense opp litt. Så da har jeg bestemt meg for å ta en liten juice- kur. 
Det er jo litt trått og kjedelig å gjøre sånt alene ... Så derfor inviterer jeg alle som har lyst til å juice med meg i 3 dager. 
Juicing passer for de fleste, er enkelt, sunt og godt. Jeg har tatt utgangspunkt i et juiceprogram lagd av ernæringskyndige på rebootwithjoe.com 

På dette "3dagers programmet" får du en plan, en daglig "meny" og forslag til oppskrifter du kan bruke. 
For å lage juicen er det smart å ha en juicemaskin eller en blender. 
Hvis du lager juicen i blender vil den bli tykkere, mer smmothie-aktig og med noen biter. 


Daglig juice meny:

På denne 3dagers Reboot juice dietten vil du bare drikke ulike frukt- og grønnsak-juicer, kokkosvann, rent vann og urtete.  Reboot-vennlige juicer ( 80% grønnsaker og 20% frukt) kommer i mange ulike varianter, smakskombinasjoner og med mange ulike ingredienser. Det er viktig å velge juicer man syns smaker godt samtidig som de skal fylle næringsbehovet og fylle opp energilagrene. Følg fargekodene på menyen for å sikre deg å få variasjon. Det finnes et vell av juice- oppskrifter både for juicemaskiner og blender. Finn dine favoritter. 
Jeg har delt noen av mine egne oppskrifter og oversatt og tilrettelagt noen av juiceoppskriftene fra rebootwithjoe.com
Følg fargekodene og 'regnbuen' og få i deg alle de beste og viktigste næringsstoffene og vitaminene gjennom denne juice-dietten. 


Oppskrifter
En porsjon er ca 5 dl. Hvis du får juice igjen kan du oppbevare den i et glass/boks med tett lokk i kjøleskapet. Juicen holder seg i maks to dager i kjøleskapet.

RØD JUICE 

Un-Beet-Able 
Til 2 portioner
Næringsinnhold: 202 kCal; 844 kJ; 5 g protein; 42 g karbohydrater; 1 g fett.
Ingredienser:

2 rødbeter 
6 gulrøtter

2 epler 

En neve persille (blad eller krus)

5 cm fersk ingefær.  
 
Sporty Spice 
2 portioner
Næringsinnhold: 146 kCal; 610 kJ; 5 g protein; 31 g karbohydrater; 1 g fett.
Ingredienser:

2 rødbeter
2 gulrøtter

4 stilker selleri

1 vårløk
Saften fra 1 sitron

2 never basilikum  

Jordbærhimmel
Til 2 portioner
En kurv jordbær
Saften fra 1 lime

Red hot
Til 2 porsjoner
2 rød paprika
Et beger plommetomater (15 stk)
2 stilker selleri
1/4 rød chilli (uten frø)
2ss hampefrø eller chiafrø
1/2 agurk


Pear Delight 
Til 1 portion
Næringsverdi: 352 kCal; 1471 kJ; 3 g protein; 83 g karbohydrater; 1 g fett.
Ingredienser:

1 søtpotet
2 pærer
1 eple
150 g bringebær

LILLA JUICE

Just Beet It 
Til 2porsjoner
Næringsinnhold: 212 kCal; 888 kJ; 4 g protein; 54 g karbohydrater; 0 g fett.
Ingredienser:

2 rødbeter

2 pærer

1 agurk

2.5 cm frisk ingefær 

Purple Passion 
Til 1 portion
Næringsverdi: 206 kCal; kJ 861; 1 g protein; 30 g karbohydrater; 0 g fett.
Ingredienser:

30 røde eller blå druer

300g blåbær
(En håndfull frisk mynte )

ORANSJ JUICE

Gulrot-eple-sitron
Til 2 porsjoner 
Næringsverdi: 188 kCal; 786 kJ; 2 g protein; 44 g karbohydrater; 1 g fett
Ingredienser: 
4 epler

4 gulrøtter

Saften av 2 sitroner

Gulrot-Eple-Ingefær 
Til 2 porsjoner

Næringsverdi: 196 kCal; 819 kJ; 2 g protein; 46 g karbohydrater; 1 g fett
Ingredienser: 
6 gulrøtter

4 epler

5 cm frisk ingefær

GUL JUICE

Australian Gold 
Til 2 porsjoner
Næringsverdi pr portion: 222 kCal; 928 kJ; 3 g protein; 51 g karbohydrater; 1 g fat; 0 g saturated fett.
Ingredienser: 
1 ananas 
1 gul paprika

1 sitron

2.5 cm frisk ingefær

Mexi Cali 
Til 1 porsjon
Næringsverdi: 65kCal; 272kj; 2g protein; 13g karbohydrater ; 1g fett.
Ingredienser: 
1 mexicansk mango (gul) 
2 epler

1 lime 
1/4 jalapeno uten frø


Pine-Lime-Lemon 
1 porsjon
Næringsinnhold : 60 kCal; kj 251; 1g protein; 7 g karbohydrater; 0 g fett; 
Ingredienser:
1⁄4 ananas

1 sitron

1 lime 
2.5 cm fersk ingefær

GRØNN JUICE

Garden Variety 
Til 2 porsjoner
Næringsverdi pr porsjon: 278 kCal; 1162 kJ; 7 g protein; 58 g karbohydrater ; 2 g fett
Ingredienser: 
4 epler

2 agurker

6 blader grønnkål 
2 never persille 
Litt basilikum

Green Lemonade 
Til 2 porsjoner
Næringsverdi pr porsjon: 176 kCal; 736 kJ; 6 g protein; 35 g karbohydrater ; 1 g fett; 
Ingredienser: 
2 epler

4 never spinat

1 agurk

4 stilker selleri

Saften av 2 sitroner
To never Alf alfa spirer eller andre spirer. 

Grønn glede
Til 1 portion

1 avocado
2 kiwi
2 eplerHva er Juice Reboot? 
Det er en avgrenset tidsperiode der du bestemmer deg for å drikke juice av grønnsaker og frukt for å rense kroppen, gjenopprette energinivået, gå litt ned i vekt og kick-starte sunne vaner. Gjennom denne Rebooten drikker du kun frukt og grønnsak- juicer, drikker godt med vann og urteteer.
Når man starter sin juice-periode er det utrolig viktig å drikke nok vann, dette er med på å vaske bort giftstoffene i kroppen. Du kan finne flere Reboot-programmer på RebootwithJoe.com

Hvorfor Reboot? 
En reboot er en perfekt måte å lade kroppen med ren, plantebasert energi. Når du drikker frukt-og-grønnsakjuice fylles systemet ditt med en rekke vitaminer, mineraler, enzymer og fiber som hjelper kroppen å holde seg sterk og frisk. 
En kort Reboot Vil hjelpe deg å:
-øke energinivået i kroppen 
-øke forbrenningen og hjelpe fordøyelsen
-Få kroppen til å ha mindre søtsug og ønske seg mer frukt og grønt
-fin start på moderat vektreduksjon
-Booste immunsystemet
- gi fin, frisk hud
-detox 

Hvem kan Reboote? 
Reboot er for nesten alle. Det er enkelt og ufarlig. Men pass på å få i deg nok væske mellom juice-måltidene så du ikke dehydrerer og så giftstoffene blir skylt ut av kroppen. Barn og personer under 18 bør ikke gå på en juicediett. Heller ikke gravide eller ammende. Har du en sykdom, hjerteproblemer eller bruker medisiner bør du konsultere lege før du gjennomfører en juicediett. 

 

lørdag 7. mai 2016

Vår-kort

Et vårlig kort med 'vindmøller' lagd til dagens guttekonfirmant. Kanskje ikke typisk konfirmasjonskort, men ihvertfall et kort til å bli i godt humør av. :-)

tirsdag 3. mai 2016

Naturlig luseskjold

LUS! Dagens tema er ikke så hyggelig, noen av oss får gåsehud og litt angst...
Men har man små barn i barnehage og på skole skal det godt la seg gjøre å styre utenom. 
Heldigvis er barn aktive og lekne og små hodet stikkes tett sammen over nye ideer og hemmeligheter eller for å finne på nye leker. Dette synes lusa også er fint, da kan den krabbe fra hode til hode og finne ny bolig. 
Det anbefales av skoler og barnehager at man sjekker barna for lus ganske ofte og tar lusekur. Lusekur er en skikkelig "hestekur" som både stinker sterkt og tar hardt på håret. Mange mener også at lusa etterhvert har utviklet resistens. 
Som 4-barns mamma har jeg vært igjennom mye av lusekurer, elektrisk kam, amerikansk husmorskam, dobbelt lusekam, eddik, kamming av flokete barnehår, tårer og tenners gnissel, flere lusekurer og ... Ja, det meste. 

Men når man har fire barn finnes det alltid nye kilder der lusa kommer fra ... Nye hoder som skal innvies i planer, nye aktiviteter, mange venner, utkledningsklær som skal prøves....
Skulle luseepedemien aldri ta slutt?
Men da lusa igjen slo til på ferie i USA og jeg litt beklemt gikk inn på et amerikansk apotek og spurte etter lusekur fikk jeg det beste lusemiddelet jeg noen gang har vært borti. 
Basert på naturlige eteriske oljer tok den fort knekken på lusa helt uten giftstoffer. 
Den første kuren jeg kjøpte het 'quit nits' 
Og inneholdt et middel som fjerner / dreper lusa og en spray som skulle gjøre slik at lusa ikke får lyst til å komme og bosette seg i håret igjen. 
Jeg kjøpte senere en spray som het 'Lice Shield' som jeg tok med hjem til Norge. 
Denne sprayen virker!!! 
I og med at disse fine sprayene ikke finnes her i Norge (som jeg vet om) ble løsningen å lage selv, basert på inneholdsfortegnelsen på flaska. 
Og, siden inneholdet i 'luseskjoldet' er helt naturlig var det ikke vanskelig å lage selv. 
Det skal sies at etter å ha startet med den forebyggende sprayen har vi aldri hatt lus igjen!!
I oppskriften min har jeg brukt 7%eddik, men det fungerer like bra om du bruker sitronjuice. ( den fra gul plastflaske )

Oppskriften på 'luseskjold' :
3dl vann
1ss 7% eddik
5 dråper eucalyptus globulus olje
5 dråper rosmarinolje
8-10 dråper lemongrass eterisk olje. 
Bland alt i en sprayflaske og rist godt før bruk. 
Spray på håret og la det sitte i. Pass på å ikke få det i øyet, det svir litt. 
Lusa liker ikke denne lukta og vil heller finne seg et annet hode å bosette seg på. ;-)
Kontakt meg gjerne for mer info om eteriske oljer gudrun.loennecken@icloud.com

*fotografiene i denne artikkelen er lånt, takk til de som har tatt dem og delt dem. 

mandag 2. mai 2016

Tid for hage og insekter

Det er vår og snart, eller kanskje allerede, tid for å trekke utendørs. 
Å stelle i hagen eller ha en verandakasse, en parsellhage, grønnsakshage eller til og med et drivhus er for mange en stor glede, avslapning, rekreasjon og ro for sjelen. 
Men hagearbeid kan også føre med seg utfordringer og av og til irriterende elementer. Jeg er selv glad i dyr og insekter og sommerfugler og bier og tilogmed edderkopper, og ønsker ikke å drepe noen. MEN jeg blir skuffet og oppgitt når snegla og kålmarken har spist opp ALLE salatspirene i kjøkkenhagen eller når favoritt-rosebusken er full av grønne bladlus eller når jeg ser liljebilla bare sitter og venter til jeg ser en annen vei, klar til å gnafse i seg blomstene i bedet. Så, hvordan kan jeg jage de uønskede bort, uten å forgifte både dem, kaninen vår, kattene og andre gode insekter?
Jeg tror jeg har funnet en god løsning!!
Eteriske oljer!! Ja! De har jo ganske kraftig lukt, og som kjent er det jo planteoljer .... Og vi VET at noen planter alltid får stå i fred! Så hvorfor ikke la disse "anti-skadedyr" plantene hjelpe oss...
PEPPERMYNTE er en utrolig kraftfull
og nyttig olje. Den kan brukes mot nesten alle de uønskede insektene. Samtidig tar den ikke livet av noen. Slik jeg forstår det jager ikke pepper mynteduft hverken bier, humler, meitemark eller sommerfugler, så denne kan trygt brukes. 

Min blanding i en sprayflaske er 
slik:
3 dl vann
1ss 7% edikk 
15 dråper eterisk olje ( f. Eks peppermynte)
Rist flasken godt og spray på områder der du ikke vil ha insektene. 
Kan brukes i hagen, mot maur vi ikke vil ha innendørs, kjelleredderkopper og fluer ... Helt ufarlig!