hverdagslykke

onsdag 29. juni 2016

Den fantastiske reisen - del 2

'Happy campers' fortsetter reisen. Alt har gått strålende de siste to dagene. Vi kom oss fra Sverige til Køge, en nydelig plass i Danmark. Her var Simon godt kjent, han fikset herlig frokost og nydelig middag, fikk fikset hjulageret på den røde bilen sin, vi vasket tøy på campingplassen, var på den lokale sand(!!)stranden og noen var i den lille byen. 


Se hvem som har fått seg nytt stormkjøkken!  :-)Om kvelden kjører vi videre mot Rødby og tar ferge til Puttgarden. Derfra går ferden til Horst ....


Vi har flere pauser på veien der alle kan få  strukket på seg og viftet med tærne. :-)


.....vi kommer fram til Horst i halv to tiden om natta og slår opp lillebror i mørket ....  I dag morres våkner vi  i en jordbæråker. :-o
I tidlige morgentimer har bonden vært ute med traktoren sin og parkert to transport-vogner til jordbærplukkere .... 
Men han må ha vært en gjestfri, høflig tysk bonde, for han hverken vekket oss eller ba oss reise fra åkeren hans....
Vi pakker sammen lillebror og drar avsted til den lokale butikken der det blir frokost med gode rundstykker. 
Etter dette går ferden videre mot Berlin. På veien 'stikker vi innom' CSP-butikken, hilser på og kjøper en oljetemp-føler. Denne blir montert på en bensinstasjon ... mens vi venter ... Er vi straks på veien igjen?

......
Nå er vi i farta! Neste stopp Berlin ....

*** oppdatert *****

'Happy campers' har kjørt langt idag. Med godt humør og masse humor, masse fine vink og hilsner og hyggelige tut fra biler som kjører forbi har dette vært en finfin kjøreetappe. Etter en stund måtte annensjåføren overta rattet i den røde bussen. Med GPSen stilt inn på kurfyrstendam kom vi rett inn i hjertet av Berlin. Herlig! Vi feiret kvelden med deilig asiatisk mat på beste urbane vis, på uteservering midt i Berlin.
Siden tok vi veien til campingplassen og fikk rigget oss til og kunne slappe av og nyte kvelden under tysk himmel. 

mandag 27. juni 2016

Den fantastiske reisen - del 1

I år har verdens mest optimistiske familie lagt ut på en fantastisk ferietur. Vi har pakket vår 1969 VW buss 'bønna' og lillebror campinghenger. Bussen er fylt opp med familie og med på reisen er også en god venn, Simon, med sin røde buss. 
Vi har allerede vært på tur i fire dager og mange vil gjerne følge med på hvordan det går med oss på reisen, så derfor vil jeg legge ut noen reisebrev her. Følg med. ;-)
Dag 1: Bønna og lillebror er ferdig pakket. Vi drar avsted med godt humør og mye optimisme og gleder oss til en morsom, herlig, anderledes, fantastisk reise. 


Dag 2:Vi stopper i Strømstad på Bofors camping for  å overnatte der og vente på Simon som kommer etter fra Oslo. Vi vet også at det er en koselig, rolig campingplass med fin strand. Her har Jarle og Gudrun vært før. 
Vi tar årets første bad, men ungdommene er utålmodige og vil avsted .... Vi møter Simon om ettermiddagen .... Men da syns bønna at han har gått langt nok nå, så han finner det for godt å nekte å gå mer .... Så må det mekkes.... 
Vi kjører til Smøgen. Der er det pøsregn, full midsommar-firing og alt av campingplasser er fulle. Vi slår opp lillebror på en grusplass ved en fabrikk. Det funker også. 


Dag 3: dagen starter med herlig frokost og vind og duskregn.  Bønna går fint nedover mot Gøteborg helt til de i baksetet roper at det ryker!!.... Vi stopper og Jarle mekker .... Så dytter vi bønna igang og ruller videre .... Et par kilometer ..... Da forteller motoren klart og tydelig at dette var den ikke intressert i å være med på mer og vi sklir inn på nærmeste bensinstasjon. Her er det både hotell og Biltema rett i nærheten ... Så plasseringen for havari kunne ikke være bedre. Ungdommene tar inn på hotell og koser seg i boblebad og basseng. 
Jarle og Simon skaffer ny motor som de setter inn. 

Noen er utrolig tålmodige!!
Og noen er utrolig glade!!


Ny motor er på plass på under et døgn! Og vi er på veien igjen. :-)
Ferden går sydover mot Danmark. 
tirsdag 21. juni 2016

Duft til glede og nytte

Diffuser/ damp er en herlig måte å bruke eteriske oljer. Det finnes mange diffusere å velge mellom. Jeg bruker min dewdrop diffuser fra premium starter kitet, og syns den er utrolig bra. 

Det går også fint an å fylle en krukke med nøytral olje, noen dråper eterisk olje og sette trepinner i krukka som trekker til seg olje og sprer duft i rommet. 

Et diffuser-kjede er også en fin ting, da kan du bære med deg din favoritt-duft. 
Drypp noen dråper av den eteriske oljen på anhenget. :-)

Du kan også ha en diffuser på f.eks nøkkelknippet. Brukes på samme måte som diffuser-kjedet. 
Du kan også bruke f.eks et dufthjerte slik det jeg har heklet her. 
:-)


Eteriske oljer har kraftig virkning og duften av oljene påvirker hjernen og signalene hjernen sender til kroppen vår. Eteriske oljer i dampform gir altså ikke bare god duft men har beviselig terapeutisk virkning. 
Jeg deler noen gode blandinger med deg her, både på plansjen over her og i teksten som kommer videre. Det finnes uendelige muligheter og det går fint an å prøve seg fram og finne sine egne favoritter. 
Eteriske oljer i dampform eller som duft er helt ufarlig og vil i de fleste tilfeller kun være positivt både for kropp og sinn. 

10 Diffuser Blandinger for hus, helse og glede:

1. Happy Morning – det er en god følelse å stå opp med det riktige beinet først og snuse inn duften av denne herlige oppkvikkende blandingen:        
    * 4 dråper Lemon
    * 2 dråper Joy
2. Afternoon Blast – Trenger du en liten ettermiddagsoppkvikker? Denne blandingen gir deg en ekstra boost og energi. 
    * 3 dråper Peppermint
    * 3 dråper Lemon
3. Cheer Up – føler du deg nedfor? Denne blandingen løfter humøret og får deg til å føle deg glad og lettere til sinns.                                                            * 3 dråper Joy
    * 3 dråper Peppermint
4. Relax – slapp av og hvil kropp og sjel. 
    * 4 dråper Stress Away
    * 2 dråper Lavender
5. Joy and Pleasure – ikke la hverdagens stress overvelde deg. Når du føler at det er for mye kan du diffuse denne blandingen for glede og avslapning.  
    * 3 dråper Joy
    * 3 dråper Lavender
6. Knock Out Sickness – føler du deg litt hanglete? Diffuse denne blandingen og send bakterier og uggenhet på dør.  
    * 3 dråper Thieves
    * 3 dråper Purification
7. Seasonal Sniffles – pollenallergi, høysnue og  allergi som får nese og øyne til å renne? Si hadet til sesong-snue - eller få god lindring av pollenplager med denne fantastiske diffuserblandingen.   
    * 2 dråper Lemon
    * 2 dråper Lavender 
    * 2 dråper Peppermint
8. Get Well Soon – forkjøla? Denne blandingen støtter immunsystemet.   
    * 3 dråper Melaleuca (tea tree)
    * 3 dråper Lemon
9. Odor Eliminator – ubehagelig lukt av sko, tåfislukt, matos eller annet? Denne blandingen fjerner uønsket lukt og sprer en fresh, ren duft i huset.  
    * 4 dråper Purification
    * 2 dråper Lemon
10. Happy Home – spre glede og latter i huset. :-)                          
    *  4 dråper Citrus Fresh
    * 2 dråper Frankincense 
Håper du vil ha stor glede og nytte av dine eteriske oljer og din diffuser. 
Hvis du ønsker å kjøpe alle oljene og dewdrop diffuseren nevnt i dette innlegget kan du lese mer om hvordan du kan bestille her: http://gudruns-blog.blogspot.no/2016/05/hvordan-kan-jeg-bestille-eteriske-oljer.html?m=1 
Kontakt meg gjerne på gudrun.loennecken@icloud.com