hverdagslykke

torsdag 23. mars 2017

Eteriske oljer lindrer eksem og hudplager

 

Eteriske oljer lindrer eksem og hudplager. Eksem betegner plager som gir irritasjon og betennelse i huden. 

Mange som er plaget med eksem har også svært tørr og sensitiv hud, noe det er enkelt og smart å lindre og forebygge med eteriske oljer. 

 

Eksem kan også forårsake over-vekst av hudceller som fører til avskalling av huden, smerter og sår. 


Ekstremt tørr hud kan også være tegn på eksem og kan være plagsomt og ugreit. 

Eksem gir kløe, irritasjon og smertefulle  utslett som ofte dukker opp på hender, albuer, knær, knehaser, føtter, i hodebunnen og i ansiktet. 

 

Eksem er en svært vanlig plage som mer enn 20% av babyer og småbarn opplever, og 3-5% av voksne plages av i kortere eller lengre perioder. 

 

 

Eteriske oljer kan være med å lindre alle slags hudplager, eksem, ekstremt tørr hud, elveblest, psoreasis, kuldesprekker, akne, hudorm, kong osv, men vær oppmerksom på at det ved alvorlige hudplager bør være i samråd med fagpersoner som lege eller aromaterapaut.  

 

Eksem er svært plagsomt og ofte vet man ikke grunnen for hudplagene. Det finnes i mange tilfeller ingenting som kan kurere plagene for godt.

Det finnes en god del medisin, kortison, stereoider og annet innenfor skolemedisin som lindrer og 'slår ned' hudproblemene i vanskelige perioder, men de vil som regel komme igjen og igjen. Medisinene kan være en svært viktig del av behandlingen hvis man har alvorlige hudplager, men selv om medisiner hjelper har de også leie bivirkninger og kan gjøre huden tynnere, tørrere og dårligere på sikt.


 

 

Min erfaring er at naturlige planteoljer og eteriske oljer kan hjelpe hudens heling og gjøre slik at gode perioder for huden blir lengre og dårligere perioder kan forkortes og lindres. 

 

Ofte kan stress, kulde, vaskemidler, såpe, matvaner og andre ytre påvirkninger forverre hudplager. 

 

Med alt dette sagt, rene, økologiske eteriske oljer av terapeutisk grad er naturens egen gave til oss. 

Eteriske oljer er essensen av planter, røtter, blader, blomster og kvae. De inneholder virkestoffer som kan støtte immunsystemet, hjelpe kroppens egne funksjoner, hjelpe med detox av kroppen, hjelpe hypofysens hormonproduksjon og påvirke endorfinene i hjernen. Alt dette kan være med å lindre mange ulike plager forbundet med eksem og sykdommer på huden. 

 

Blandet med vegetabilske oljer som mykgjør og gir næring til huden kan eteriske oljer lindre fysiske plager forårsaket av eksem. Eteriske oljer kan også lindre psykiske plager som engstelse og stress som kan forverre hudplagene.  Eteriske oljer kan gjennom sine duftmolekyler påvirke hjernen og senke nivået av engstelse og stress . 

 

Når eteriske oljer brukes på huden for å lindre hudplager er det veldig viktig at det er helt rene, økologiske  eteriske oljer av terapeutisk grad, ikke syntetiske duftoljer eller eteriske oljer av dårlig kvalitet. 

Huden er kroppens største organ, og det vi bruker på huden bør være av god kvalitet. Det koster litt mer, men er viktig og verdifullt. 

Det er også viktig å teste ut den eteriske oljen på et lite hudområde først! Sart hud kan lett reagere. 

 

Bland den eteriske oljen med en god planteolje som base. Jeg bruker helst Young Living V6 olje, økologisk kokkosolje eller mandelolje. 

Hvis det svir ved bruk av en eterisk olje påfør godt med nøytral vegetabilsk olje. Ikke vask med vann da vannet forsterker effekten av den eteriske oljen. 

 


Lavendel. 

Lavendel er en veldig nyttig, mild og lindrende eteriske oljer. Den inneholder en mengde stoffer som er gode for huden. 

Den kan dempe infeksjoner og lindrer både stikk, solbrenthet og utslett. 

Lavendel kan lindre kløe, hjelpe mot allergiske reaksjoner, virke mykgjørende og lindre sårhet. 

Lavendel er veldig mild og kan gjerne brukes på barn og baby blandet ut i nøytral olje. 


 Tea tree / malaeluca. 

 


En potent og virkningsfull eterisk olje. Teatree virker antiseptisk, lindrer betennelse og sår. Demper plager av utslett, elveblest, kviser, akne, kong, hudorm og alle slags sår. 

Kan brukes ufortynnet på svært små områder, feks en dråpe rett på en vond kvise, kong eller hudorm. Bør blandes med nøytral olje til sart hud og til barn. 


 

Frankincense 

Er den eteriske oljen vi kjenner helt fra før-bibelsk tid. Den har mange, mange helende egenskaper. Frankincense eller røkelsetre har i tusenvis av år vært brukt for å lindre sår, infeksjoner og hudplager.  Den er også kjent for å hjelpe hudens fornyelse og cellenes vekst på en positiv måte og hjelper mot arrdannelser. 

Frankincense er en mild og god eterisk olje. 


 

Elemi 

Dette er også en eterisk olje utvunnet av kvae/harpiks. Jeg har oppdaget denne nydelige oljen som et godt alternativ til frankincense med mange av de samme virkestoffene. 


 

Peppermynte 

Peppermynte har avkjølende virkning på huden. Til såre, vonde, sprukne føtter virker denne eteriske oljen fantastisk sammen med kokosfett i en hjemmelagd fotkrem helt uten tilsetningsstoffer og parabener. 


 

Kamille 

Kamille er en mild og beroligende eterisk olje. Den lindrer kløe, utslett og sårhet. Kamille har en mild og behagelig duft.

Den kan gjerne brukes på baby og små barn uttynnet i en nøytral olje. 


 

Rose

Rose er dronningen av alle eteriske oljer for huden. 

En svært kostbar eterisk olje, men med fantastisk duft og mange, mange gode virkestoffer for huden. 

Rose lindrer betennelse, mykgjør huden, hjelper hudcellene og hjelper hudens egen helingsprosess. 

Den vidunderlige duften kan løfte humøret og følelsene opp til solskinn. 


 

 Geranium

Geranium er en kraftfull eterisk olje med mange mange gode virkestoffer. Den lindrer betennelser og virker helende. Geranium kan i tillegg til sine gode virkninger på huden være oppkvikkende og løfte humøret. Geranium kan påvirke østrogen-produksjonen og kan lindre vanlige kvinneplager, overgangsalder, pms osv. 


 

Melrose

En eterisk oljeblanding av tea tree, nellik, neaouli og rosmarin. 

Melrose virker antiseptisk, lindrer betennelse og hjelper hudens heling. Rosmarin øker blodsirkulasjonen.  Denne eteriske oljen virker godt på hodebunnen, lindrer akne, kong, kviser og eksem. Den kan lindre elveblest og kløe og er fin mot alle slags bitt. 


 

Carrot seed / Gulrotfrø-olje

Carrot seed eterisk olje er svært rik på vitaminer, antioksidanter og næringsstoffer som er viktige for huden. En eterisk olje som støtter og bygger opp under frisk, myk, smidig og sunn hud. 


 

Purification 

Purification er en eterisk oljeblanding som virker rensende. Dersom du ikke har mulighet til håndvask er et par dråper purification i hendene et godt alternativ. 

Mange ganger kan håndvask med såpe forverre eksem, da er det fint å prøve naturlige alternativer. 


 

Det finnes utrolig mange eteriske oljer som virker svært godt for lindring av hudplager, som demper betennelser i huden og hjelper å opprettholde sunn og smidig hud. Jeg har bare nevnt noen få av de jeg kjenner til her. 

Det er smart å tilegne seg kunnskap om de eteriske oljene man skal bruke og teste dem ut slik at man finner de som funker best for hver enkelt. 


 

Det er viktig å holde tørr og sart hud myk og smidig og tilføre huden riktig type vegetabilsk fett og næring. Mineraloljer er med på å løse opp hudens egne fettstoffer og gjør derfor mer skade enn nytte på tørr hud. Dette drar ofte kosmetikkindustrien god nytte av da hud som aldri får nok hudkrem gir klingende mynt i kassa. 


 

Det enkleste serum for tørr hud:

1 dl v6 olje, mandelolje eller druekjerneolje

1/2 dl hampefrø-olje

10 dråper Carrot seed eterisk olje

10 dråper Melrose eterisk olje 


(Du kan bruke andre eteriske oljer etter ønske) 


Bland oljene godt og oppbevar dem i en glassflaske. 


Smøres rett på tørr hud. 


 

Hjemmelagd body butter med kokosfett, vitamin e og eteriske oljer gir både god lindring til sart, tørr hud og tilfører huden det fettet den trenger. 


1 dl økologisk kokkosolje (kokosfett)

1-2ss e-vitamin olje

Vispes i 10 minutter med en elvisp, helt til den har fått fluffy, kremaktig konsistens. 

Vend inn 

10 dråper lavendel eterisk olje

5 dråper frankincense  

10 dråper camille eller copaiba 


(Du kan bytte de eteriske oljene etter ønske)

 

Fyll kremen på et glass.  

Denne kremen er fin å bruke om kvelden før man legger seg fordi den er veldig fet. 


 

Lindrende lotion 


1 dl evitamin krem (pass på at den er uparfymert og basert kun på vegetabilsk olje, ikke petroleum eller stearin.) 

5 dråper Geranium

5 dråper camille

5 dråper tea tree 


 

Et godt bad eller et fotbad kan virke mykgjørende, lindrende og avslappende. I tillegg vil vannet løse opp døde hudceller og mykgjøre tørr og hard hud. Dette er viktig for dannelse av nye, friske hudceller. 

 

I et godt bad kan det være fint å blande eteriske oljer med f.eks epsom salt eller dødehavs salt som inneholder mange mineraler som er bra for huden. 


 

 

 Hvetekimolje, E-vitaminolje eller jojobaolje gir ekstra fett og næring til huden. 

Et melkebad kan virke mykgjørende og bad med honning kan virke lindrende og dempe betennelse. 


 


Milkbath:


2 dl tørrmelkspulver 

1 dl epsomsalt

30 dråper eterisk olje, f.eks lavendel, rosmarin, camille, frankincense eller Geranium. 


Bland alle ingrediensene godt sammen og oppbevar dem i et tett glass. 


 


Det er også viktig å fjerne døde og syke hudceller på en skånsom måte. Selv har jeg for mange år siden fått anbefalt hvetekli (kli-bad) av en hudlege. Dette har gitt meg ideen til en kli-skrubb lagd av hvetekli eller små havregryn, økologisk kokkosolje og rosmarin eller camille eterisk olje. 


 


Kli skrubb

2 dl kokkosolje (den er fast ved romtemp)

2 ss olivenolje, mandelolje eller hampefrøolje

10 - 15 dråper eterisk olje

3/4-1 dl kli eller små havregryn


Bland kokkosolje, olivenolje og eterisk olje til kremaktig konsistens. Bland inn kli. 


Gni blandingen på huden, hender, føtter, der det skal skrubbes. Gni på området med kliskrubben ca ett minutt. Skyll godt med lunkent vann og tørk forsiktig med et mykt håndkle. 


Gjenta en gang om dagen. 


 

Havsalt/epsomsalt og kokkosolje kan også være en god skrubb. 


2dl kokkosolje

1 dl epsomsalt 

15-20 dråper eterisk olje


(Til føtter er peppermynte supert)


Noen bruker sukkerskrubb. Alle disse er basert på helt naturlige, oppløselige råvarer som hverken skader huden eller naturen. Disse skrubbene inneholder vegetabilske oljer som alle gir god næring til huden og virker mykgjørende. 


 

Noen ganger er eksem så plagsomt, kløende, brennende og vondt at man ikke har lyst til annet enn å få vekk det vonde. 

Kalde, lindrende kompresser kan hjelpe når alt er som verst. 

Kalde kompresser:


 

  • 5 dl kaldt vann
  • 2 ss aloe vera gele
  • 2 dråper geranium eller lavender 
  • 2 dråper lemon, frankincense eller myrrh 
  • 1 dråpe chamomile eller cypress


  • Bland aloeveragele og eteriske oljer godt sammen i en bolle. 
  • Hell vannet i bollen og rør godt slik at aloevera-blandingen løser seg i vannet. 
  • Fukt en klut med vannet i bollen. Vri den godt slik at den ikke drypper. 
  • Legg den kalde kluten på området. Gjenta to ganger daglig eller når kløe / svie blir ille. 

 

Det går også an å lage en lindrende, fuktgivende spray:


1 dl aloevera gelé

1,5 dl vann

10 dråper purification, lavendel, frankincense eller camille


Bland alt i en sprayflaske og rist godt før bruk. 


 

Mange plages av ekstremt tørr hodebunn og eksem i hodebunnen. 

Melrose, Rosmarin og Thyme eterisk olje egner seg godt for å lindre hudplager i hodebunnen. Bland 2ss druekjerneolje med 3-5 dråper Melrose, thyme eller rosmarin og masser det inn i hodebunnen. 

La det gjerne virke over natten. 

Pass på å bruke sjampo som er veldig mild - eventuelt såpefri sjampo. 

 

Eksem og hudirritasjon påvirkes og forverres ofte av såpe, vaskemidler og kjemiske rengjøringsprodukter. 

Pass på at du velger produkter som er milde, giftfrie og ikke skader huden. 

 

Young Living har sin egen serie med Thieves rengjøringsprodukter for kropp, tannpleie, hygiene og rengjøring i hjemmet. Disse produktene kan jeg anbefale på det varmeste!

Det går også an å lage sine egne giftfrie, hudvennlige, naturlige produkter. 

 

Har du problematisk hud kan det også være tegn på indre ubalanse og ev mangel på vitaminer, omega-3-fettsyrer og for lite inntak av vann. 

Pass på å drikke godt med vann og ta tilskudd av omega 3 og d-vitamin. 

 

Antioksidanter er viktig å få i seg for å beskytte cellene og hjelpe cellefornying og holde cellene friske. Jeg anbefaler 60ml Ningxia red juice hver dag. Ningxia red er en antioksidantrik drikk og er lagd på bla. gojibær. Dette er også en skikkelig energibooster. 

Sundt kosthold er viktig, men ofte ikke nok, derfor er det smart å ta noen tilskudd. 

Giftfritt og naturlig vil alltid være riktig. 

 

Young Living har ett stort utvalg av eteriske oljer, hudpleie, hårpleie, kosttilskudd, rengjøringsprodukter og alt du trenger for å kunne tilføre kroppe det den trenger og leve et naturlig, sundt og godt liv. 

 

Livet med hudplager og eksem kan være ugreit, men tar du med rene, eteriske oljer av terapeutisk grad inn i livet ditt sammen med godt kosthold og et mer bevisst forhold til et giftfritt liv, kan de lindre både hudplager, stress, forkjølelse og mange mange andre ting. 

Jeg garanterer at du ikke vil angre hvis du prøver!

 

Vil du vite mer om eteriske oljer eller Young livings produkter for helse og velvære?

Kontakt meg gjerne på

gudrunyl@gmail.com


Vil du starte ditt nye, friskere, mer naturlige liv med eteriske oljer anbefaler jeg at du bestiller ditt premium starter kit her. 

 

Spesialtilbud denne helgen!!

Flash sale på premium starter kit, mange gode tilbud og gratis produkter! KUN25.-26.mars!

Først til mølla!

 https://www.facebook.com/groups/1377240539010440/


Bestill ditt premium starter kit nå, innen mandag 27. Mars, og få en flaske  purification eterisk olje  i gave av meg!

 

I Premium starter kitet finner du de 12 vanligste eteriske oljene. Du registrerer deg som medlem helt gratis og uten forpliktelser. Det du får er en riktig god start på ditt liv med eteriske oljer og 24%rabatt på alle videre kjøp. 

Du registrerer deg helt gratis og uten forpliktelser og bestiller ditt kit her:

https://www.youngliving.com/vo/#/signup/new-start?sponsorid=3789556&enrollerid=3789556&isocountrycode=NO&culture=en-EU&type=member


Kontakt meg så guider jeg deg gjennom din bestilling!

 

Likte du dette kurset? Del gjerne link med venner og kjente og alle som kan ha glede av det! 


Jeg har lagt ned mye tid og arbeid i kurset. Ikke bruk det til egen inntekt,  hvis du deler legger du ved link hit til meg. :-)


Du finner flere gratis kurs og info om eteriske oljer her på bloggen min under fanen eteriske oljer' i sidemenyen. :-) 

 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar