hverdagslykke

onsdag 24. mai 2017

Balanse

 

7 tips for et mer balansert liv med eteriske oljer 

 

Å leve et balansert og godt liv er på alles to-do list, men det krever mange små skritt og små endringer for å komme seg dit. Her har jeg samlet en liste med noen små tips og valg du kan ta for å komme nærmere balsnse i ditt liv. 

Alle mennesker er ulike og vil gjøre ulike valg, men jeg er helt sikker på at velger du å gjøre noen av tingene jeg har nevnt her vil det gjøre deg godt og hjelpe deg å fokusere på hva som er viktig i ditt liv.

 

1) Vær snill med deg selv

Bare jobb og plikter og ikke noe lek og avslapning  er en sikker vei til utbrenthet og et liv i ubalanse. 

Uansett om du logger timene dine hjemme, på kontoret, på trening eller hvor som helst ellers, pass på at du er snill med deg selv og tar godt vare på deg selv når det du har å gjøre er gjort. 

Å ta tid til seg selv gjør at du føler deg ivaretatt slik at du kan fortsette å dele din tid, energi og dine talenter med andre. Gjør noe du liker godt, noe som får deg til å slappe av. Det trenger ikke være noe stort eller tidkrevende, det viktigste er at du gjør plass i livet ditt til deg! 

 

YL Tips: Rull Stress Away™ Roll-On på håndledd, nakke eller brystet. Nyt duften av naturlige eteriske oljer som virker oppløftende og avslappende. Denne oljen har en nydelig duft som gir en følelse av luksus og velvære. 

 

2) Ta et overblikk.

Når var sist gang du tenkte over hva du virkelig har lyst til og hvordan du kan komme deg dit?

Å kjenne deg selv og vite hva som får deg til å føle deg glad og verdifull kan hjelpe med å finne et balansert liv.  

Uheldigvis gjør et travelt liv fullt av kjas og mas det omtrent umulig å finne tid til å bli kjent med seg selv. Man kan lett ende opp et sted man absolutt ikke ønsker å være - utslitt og uten energi. 

Folk som lever et balansert liv passer på å jevnlig ta seg tid til å tenke igjennom hva de ønsker med livet sitt og hvilken retning de ønsker å gå. Deretter prioriterer de slik at de kommer i den retningen de ønsker.  

 

YL Tips: Ta deg tid til meditasjon eller litt egentid.   Magnify Your Purpose™ hjelper både med å kunne fokusere og vende tankene innover. Den har en behagelig duft som gjør det enkelt å kunne falle til ro og fokusere. Ha noen dråper i diffuseren eller på håndleddene. 

 

3) Få nok søvn.

 Alle vet at mange prioriteringer og alle dagens gjøremål tar mye energi. Søvnmangel kan gjøre det vanskelig å gjennomføre alt man ønsker å få til og holde humøret oppe. Det kan være mange grunner til at det er vanskelig å sove om natta, alt fra barneskrik til for mange tanker, stress og støy. Men uansett er det viktig å sove og sove nok. Vi vet vel alle at det er smart å ha gode vaner og holde seg til en rutine når det er kvelden, ikke legge seg for seint og skru av skjermen i god tid før sengetid.  Det finnes også mange eteriske oljer som kan hjelpe og forbedre søvn og hviletiden og være med på å gi en god følelse av avslappethet når det nærmer seg kvelden. 

 

YL Tips: Integrer den beroligende duften Lavender eller Peace & Calming™  i din kveldsrutine. Ha noen dråper i diffuseren og la duften spre seg i huset eller på soverommet. Det er også utrolig bra å ha noen dråper valorII eller tranquil under føttene når du legger deg. Ellers kan jeg anbefale min personlige favoritt-blanding: 5 dråper frankincense, 2 dråper vetiver og 5-8 dråper lavendel, fylles i en 10ml flaske, fyll opp med nøytral olje, f.eks YL V6 olje, mandelolje, druekjerneolje eller arganolje. Masseres på leggene når du har lagt deg. Dette er en super lindring for urolige bein.


 

4) Tenk på hva du putter i munnen

Det er viktig at kroppen får riktig næring for å kunne fungere optimalt. Øv deg på mindful spising for å få mest mulig ut av hvert måltid. Maten trenger ikke være komplisert eller krevende å lage, men bør være gjennomtenkt. 

Frukt, grønnsaker og godt med fiber passer på at kroppen fungerer som den skal i tillegg er det utrolig viktig å drikke nok vann. 

Det er også viktig med omega og antioksidanter. 

 

Selv starter jeg hver dag med en portion Ningxia red gojibær juice. Denne er utrolig oppkvikkende og gir kroppen antioksidanter, vitaminer og fiber. 

Hvis søtsuget slår til har Young Living en fin serie de kaller Slique. En dråpe Slique essens i vann eller på tunga får deg til å glemme sjokoladen. Slique bar er en herlig energibar, og Slique teen er en nydelig avrunding av et godt måltid. 

Digize eterisk olje - 2 dråper i vann eller i en kapsel - hjelper fordøyelsen og hindrer oppblåsthet.  

Oppskrifter og ideer til et grønt og sunt kosthold kan du finne her på bloggen under grønn glede. 

 

5) Bevegelse.

Daglig eller jevnlig trening og aktivitet er fordelaktig for nesten alle sider ved livet. Det kan heve humøret, gi mer energi og utholdenhet, gi bedre selvbilde og føre til bedre søvnkvalitet. Alt dette tilsammen betyr en gladere, sunnere mer balansert versjon av deg.  Uansett om du løfter vekter, danser sammen med venner, gjør Yoga, går tur, svømmer, sykler eller løper, - gjør noe, minst et par ganger i uka - det øker hjertefrekvensen og humøret. 

 

YL Tips: Etter trening er det fint å behandle seg selv med Cool Azul™ Pain Relief Cream - det lindrer stølhet. Deep relief og pan away er også gode eteriske oljer til "mørbankede" muskler. Bland 5-10 dråper pan away i en flaske med 10 ml nøytral olje og masser på musklene. 

 

6) Gi noe.

Å gi et annet menneske noe, helt ubetinget, det være seg en handling, en tjeneste, en hjelpende hånd eller en gave kan gi et godt perspektiv i livet. Jo mer tid du bruker på å bry deg om og gjøre noe godt for andre mennesker jo mer glad og meningsfull vil du føle deg. Man skal selvsagt huske på å ta vare på seg selv - en person som er snill med seg selv har mer å gi til andre. Men det ligger mye sannhet i ordtaket: delt glede er dobbel glede. 

Send en koselig melding til en venn. Gå på besøk til en ensom nabo. Hold døra for noen på butikken, slipp noen fram i trafikken.... det er ikke så mye som skal til, men jeg lover deg at du vil ende opp med en god følelse inni deg. 


 

YL Tips: Del en flaske Gratitude™ , white Angelica eller Joy eterisk olje med noen du er glad i. 


 

7) Let go.

Rydd plass til mer energi ved å gi slipp på ting du ikke kan kontrollere. Noen ting kan vi ikke forandre - da er det smart å gi slipp. All den energien vi får til overs kan vi isteden bruke positivt og til å endre det vi faktisk kan endre på og det vi kan påvirke.  

 

YL Tips: noen dråper eterisk olje i håndflaten - gni hendene godt sammen, pust inn og hold armene over hodet.  Eller diffuse Surrender™ eller Acceptance™ og gi slipp. 

Når du vet at du kan omdirigere din egen energi, når du vet hva du vil og når du både kan gi og ta imot, da er du ett skritt nærmere balanse. 

 

Har du lyst til å lære mer om eteriske oljer, vil du ha råd eller veiledning eller vil du prøve ut eteriske oljer? Kontakt meg gjerne! gudrunyl@gmail.com

gudrunyl@gmail.com

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar