hverdagslykke

lørdag 13. mai 2017

Eteriske oljer lindrer hodepine og migrene

 

Eteriske oljer lindrer hodepine:

En av de aller første tingene jeg brukte eteriske oljer til var lindring av hodepine. 

Hodepine er en veldig vanlig plage og kan forårsakes av mange ulike ting. 

 

Eteriske oljer kan hjelpe både å lindre hodepinen i seg selv og de ulike årsakene til hodepine, som for eksempel stress, muskelspenninger, bihule-problemer og nedstemthet. 

En fin, enkel og helt ufarlig måte å lindre hodepine er å bruke eteriske oljer. En alene eller flere sammen. 

 

 

Den aller enkleste måten er å inhalere duften rett fra flasken eller dryppe 1-2 dråper eterisk olje i håndflaten, gni hendene godt sammen, bøye hendene til skålform og puste godt inn med nesen nær hendene noen sekunder for så å strekke armene godt over hodet og holde armene opp i 5-10 sekunder. Dette løser opp i spenninger, øker lungevolumet og hever humøret. Høres rart ut? Eteriske oljer er flyktige og består av ørsmå molekyler. Disse finner raskt veien både til hjernen og via blodbanene slik støtter og hjelper de kroppen på en naturlig måte.   

 

Det er også veldig fint å bruke eteriske oljer i diffuseren for å lindre hodepine. 

4-5 dråper eterisk olje og vann i diffuseren sprer duftmolekylene i lufta og man puster inn duften uten at den er påtrengende. Dette lindrer både tett nese, spenninger, stress, søvnløshet og migrene. 

 

Du kan også blande 1 ss nøytral olje med 2-3 dråper eterisk olje og gni på skuldre, nakke, nederst på hodeskallen, kjevebenet og det det er spenninger. 

Hold oljen unna nærheten av øynene. 


 

Rose Essential Oil

Rose eterisk olje er dronningen av alle oljer. Utrolig kostbar og virkningsfull. Denne oljen har mange, mange virkeområder. Den hjelper til med å utvide blodårene slik at blodtrykket senkes. Dette kan hjelpe mot hodepine og migrene forårsaket av høyt blodtrykk. Dersom du har kronisk forhøyet blodtrykk er det svært viktig at du oppsøker lege for å få behandlet dette! Rose eterisk olje hjelper også oksygenopptaket i blodårene, blodet frakter oksygen til hjernen og du kan raskere få lindring av hodepinen. 


 

Rosemary Essential Oil

 Rosmarin eterisk olje øker blodsirkulasjonen og øke transporteringen av oksygen i blodet. Blodet frakter bort avfallsstoffer og på denne måten kan rosmarin være med på å lindre melkesyre i musklene, krampe og spenninger. Rosmarin kan også virke positivt på immunforsvaret, det er en kraftig antioksidant som beskytter cellene mot ytre påvirkning og stress. 


 

Basil Essential Oil

Basilikum eterisk olje er muskelavslappende. Den er veldig brad for støle, anspente muskler, etter trening og for hodepine forårsaket av muskelspenninger. 

Basilikum øker blodsirkulasjonen og kan virke beroligende ved stress. 

Bland basilikum eterisk olje med nøytral vegetabilsk olje, f.eks Young Living V6 olje og smør det på anspente muskler, skuldre, nakken og nederst på skallen.   


 

Lavender Essential Oil

Lavender eterisk olje virker avslappende og kan lindre stress, spenninger og nedstemthet. Det kan også hjelpe på å få bedre søvn. Alle tingene nevnt over kan være årsak til hodepine.

Noen dråper lavendel i diffuseren kan lindre hodepine og gi god avslapning.


 

ValorII essential oil 

ValorII eterisk olje er en vidunderlig, avslappende, velgjørende, lindrende oljeblanding. Inneholder valurt som er beroligende. Fremmer god søvn men kan også lindre bekymring, mental anspenthet, engstelse og nedstemthet. Kan med fordel inhaleres, brukes i diffuser eller rett på huden. 


 

Peppermint Essential Oil

Peppermynte eterisk olje er kanskje den aller beste oljen for lindring av spenningshodepine. 

Peppermynte er avkjølende og reduserer muskelsmerter og muskelspenninger. Peppermynte kan også stimulere blodsirkulasjonen. 

Peppermynte er fin å innhallere ved hodepine både grunnet bihuleoroblemer, stress og spenninger. Peppermynte gir en god, oppløftende men samtidig beroligende følelse. Den lindrer smerter og kan åpne luftveiene. 


 

Eucalyptus Essential Oil

Eucalyptus er oppkvikkende og løser opp ved tette luftveier. Eucalyptus har antiinflammatoriske egenskaper og er fantastisk både ved forkjølelse, tette luftveier, hoste, hovne mandler men også for å lindre muskelsmerter. Eucalyptus kan også lindre stress og gi en følelse av oppstemthet.


 

Melissa Essential Oil

Melissa eterisk olje er oppkvikkende, øker blodsirkulasjonen, kan gi følelse av oppstemthet og hjelper å løse opp tette luftveier. Melissa kan innhalleres, brukes i diffuser eller blandes ut og masseres rett på spente muskler. 


 

Roman Chamomile Essential Oil

Roman chamomile eterisk olje er en av de mest avslappende, beroligende og lindrende oljene som finnes. Roman camomile er super mot spenningshodepine og hodepine forårsaket av stress. Et par dråper i diffuseren sammen med rose eller sitrus vil løfte humøret og gi avslapning. Sammen med lavendel er roman camomile svært god for hvile og god søvn. Camomile er en svært mild olje og kan med fordel brukes til barn. 


 

Marjoram Essential Oil

Marjoram eterisk olje virker oppløftende på humøret, kan lindre bekymring, stress og spenninger. Marjoram kan virke muskelavslappende og egner seg godt til massasje ved spenningshodepine. 

Noen forskere mener også at Marjoram kan hjelpe til med fornying og revitaliseringen av vevet og cellene i hjernen. 


 


M-Grain essential oil

M-grain er Young Livings spesielle blanding av eteriske oljer utviklet for å lindre migrene og hodepine. 

M-grain kan inhaleres, smøres rett på vonde skuldre, skallen, kjevebenet  og nakken og brukes i diffuser sammen med lavendel, rosmarin eller Citrus. 

Denne eteriske oljeblandingen har en spesiell plass i hjertet mitt. Min mor hadde strevd med migrene i over 50 år og tålte ikke lenger medisinene hun tok mot migrene. Jeg ga henne en flaske m-grain og et Young Living Premium starter kit. 

Der fant hun to poser Ningxia red juice og flere av oljene nevnt over her. 

De eteriske oljene, peppermynte, lavendel, m-grain og en portion Ningxia red gojibær juice med masse antioksidanter hver dag hjelper slik at hun ikke lenger er plaget med migrene. Tenk det! Etter over 50 år med migrene er den så og di borte! 

Dette er en solskinnshistorie og jeg kan selvsagt ikke på noen måte garantere at det virker for alle - MEN det kan være verdt å prøve.  


 

Deep relief, stress away, tranquil og Breathe easy eteriske oljer 'ready to go' med roll on tupp

Dette er ferdige eteriske-olje-blandinger i praktiske flasker som kan brukes mens man er i farta. De kan rulles rett på huden. Utrolig lettvint og virkningsfullt. Navnene på blandingene er selvforklarende og alle virker mot hodepine grunnet i ulike årsaker. Disse er rett og slett uunnværlige!! Anbefaler alle på det varmeste. 

 

Alle eteriske oljer har høyt nivå av antioksidanter. Dette er med på å beskytte cellene og vil alltid virke positivt og støtte kroppens egen cellefornying. 

Eteriske oljer er flyktige og påvirker raskt kroppen med sine ørsmå molekyler. 

 

For å få best mulig utbytte av de eteriske oljene er det utrolig viktig at de er av høyeste kvalitet, at de er helt rene, økologiske og av terapeutisk grad. 

Billige oljer kan kanskje virke fristende, men kan gjøre vondt verre ved å tilføre kroppen toxiner og giftstoffer. 

 

Vær snill med deg selv og kroppen din og velg de aller beste eteriske oljene. Jeg er sikker på at du vil få stor glede av dem og ikke angre. 

Du kan registrere deg som kunde (helt gratis!) og bestille ditt premium starter kit - eller de eteriske oljene du selv måtte ønske deg her: 

https://www.youngliving.com/vo/#/signup/new-start?sponsorid=3789556&enrollerid=3789556&isocountrycode=NO&culture=en-EU&type=member


Kontakt meg gjerne for mer informasjon og veiledning. Jeg svarer så godt jeg kan. 


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar