hverdagslykke

fredag 4. august 2017

Naturlig deodorantHer for en tid siden fant jeg en genial løsning på et 'problem'. 😊😊hvordan lage/finne en naturlig deodorant som virker!? Løsningen er naturlig magnesiumolje!!  Magnesium er et mineral kroppen trenger, men har vanskelig for å skaffe seg på egenhånd. Derfor kan det være noe kroppen mangler og trenger tilskudd av. 

Magnesiumolje blir også gjerne brukt av idrettsutøvere for å løse opp kramper og for gjenoppbygging av muskelvev. Brukes også mot urolige bein. 

Jeg oppdaget også at magnesiumolje virker som deodorant!!

den er luktfri og enkel å bruke. Vil man ha duft kan man tilsette noen få dråper eterisk olje.  😊😊


vanlig Deodorant/antiperspirant er en av de tingene vi bruker hver eneste dag som kan være svært uheldig for kroppen. Konvensjonell antiperspirant og deodorant inneholder gjerne aluminium, (giftig!) , parabener eller andre konserveringsmiddel, Hormonforstyrrende stoffer

BHT Cyclometicone Cyclopentasiloxane, og en rekke allergiframkallende stoffer samt syntetisk duft.  Deodorant er med andre ord en smart ting å bytte ut mot noe mer naturlig.  Men hva virker isteden? Det finnes masse masse oppskrifter på hjemmelagd deo. 

Mange oppskrifter inneholder natron, noen alkohol, maisstivelse og mye annet. Ikke alt fungerer, og alle er forskjellige og liker/ tåler forskjellig. Derfor ble jeg så glad når jeg fant ut at magnesiumolje faktisk funker! Mange eteriske oljer hindrer også bakterier og egner seg derfor godt sammen med magnesium som deodorant😊  Det finnes også naturlige saltsteiner som fungerer fint som deodorant. Noen av disse inneholder aluminium, så det er viktig å sjekke innholdsfortegnelsen godt før bruk. 😊 


vil du vite mer om giftstoffer i vanlig deo kan du lese forbrukerrådets test her: 

https://www.forbrukerradet.no/undersokelse/2015/test-av-deodoranter/ 

Magnesiumolje fåes kjøpt i helsekostbutikker. 

Har du spørsmål om eteriske oljer og en mer giftfri livsstil? Kontakt meg gjerne! 5 kommentarer:

 1. Spennende! Hvordan benytter du oljen som deodorant?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg bruker magnesiumolje ren, rett fra sprayflasken. Det går også an å blande den ut 50/50 med vann (rller den styrken man ønsker.)
   Det er også fint å tilsette noen dråper eterisk olje. Lavendel, ylang-ylang, Teatree, thieves, frankincense eller det man måtte ønske.

   Slett
 2. Ja, interessant. Du skriver at mange eteriske oljer hindrer bakterier. Tips til hvilke som gjør det? Det vil da si at man unngår svettelukt i større grad enn ved bruk av vanlig saltstein, f.eks.? Jeg trener mye og ønsker en deodorant som hindrer/reduserer svettelukt......hvis nå det er mulig.. :) Blander du eterisk olje rett i magnesiumsflasken og hvor mange dråper? Takk for råd! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg bruker magnesiumolje ren, men mange eteriske oljer virker bakteriehemmende. Det er lurt å ha en liten sprayflaske som rommer 30-50 ml. Du kan blande magnesiumoljen med opptil 50% vann hvis du ønsker.
   Tilsett ca 5-8 dråper eterisk olje til 30 ml magnesiumolje(+vann) . For eksempel Lavendel, ylang-ylang, Teatree, thieves, frankincense, purification eller det man måtte ønske.

   Slett
 3. Hvor får en kjøpt magnesiumolje?

  SvarSlett